Workshop glaskralen


In slechts een middag maak je kennis met de fascinerende wereld van glas. Doordat je zelf een glaskraal maakt, krijg je inzicht in de werking van het materiaal. Je ontdekt hoeveel aandacht en zorg in een glaskraal zit en waardeert zo des te meer elk uniek product. Je zou er zo maar aan verslingerd kunnen raken!

De twee branders waarmee we werken zijn een Conkinect Hothead (propaan-brander) en een snelle Nortel Minor Bench (zuurstof/propaan-brander). Uiteraard mag je beide branders proberen en/of afwisselen.

De workshop begint met een beetje theorie. Ik vertel je hoe je een glaskraal maakt en laat dat ook zien. Daarna ga zelf je aan de slag. Tijdens het branden krijg je mijn volledige aandacht. Zo leer je hoe je mooie kralen maakt en vooral: hoe je dit veilig doet.

Eerst leer je de zogenaamde basiskraal te maken. Vervolgens ga je aan de slag met enkele eenvoudige technieken, waaronder het maken van een stringer (een glasdraad). Daarmee kun je eenvoudige decoratie aanbrengen op de kraal, zoals stippen. Blijk je deze technieken snel onder de knie te hebben, dan gaan we natuurlijk direct een stap verder! Je voegt bijvoorbeeld frit toe (glassplinters). We maken het zo moeilijk en leuk als jij dat wilt.

Aan het eind van de workshop verwerk ik de glaskralen die jijzelf hebt gemaakt (zie foto) in een kleinood dat je mee kunt nemen naar huis als persoonlijk aandenken.

© Copyright Glasatelier Karin Brouwer - Theme by Pexeto